/var/blog/messages Små skriverier, om dagligdags tanker jeg gør mig.

26/11/2007

Hvad er din pc værd – for en kriminel?

Filed under: Nørderi — Uffe R. B. Andersen @ 9:49

SANS Internet Storm Center har et interessant indlæg om computeres værdi-indhold:

“There is nothing on my computer that a hacker would be interested in”

Som privatperson har mange netop den holdning – hvad skulle jeg dog have liggende, som en hacker kunne være interesseret i? Forkert anskuelse – for alt i din pc har værdi for kriminelle. Værdien af en velsikret computer kan ikke overdrives, men hvad kan man som privat-person gøre?

  1. Hold pc’en automatisk opdateret med sikkerhedsopdateringer fra Windows update.
  2. Brug et anti-virus-program, f. eks. Avast! eller AVG Free.
  3. Brug en personlig firewall, f. eks, den indbyggede i Windows XP service pack 2 eller den gratis og fremragende Zone Alarm.
  4. Skift fra Internet Explorer til Mozilla Firefox og fra Outlook/Outlook Express til Mozilla Thunderbird.
  5. Brug internettet med omtanke!
  6. Skift fra Windows til PC-BSD, FreeBSD, Linux eller MacOS.

De fleste sårbarheder findes i Microsoft-produkter eller 3. partsprodukter til Windows. Det danske sikkerhedsfirma Secunia har lavet en fremragende “software inspector”, som kan undersøge en Windows-pc for sikkerhedshuller, i både selve grundinstallationen og de installerede 3. partsprodukter, som f. eks. Quicktime, WinAmp, Sun Java og diverse Flash-playere. Der er tale om en java-applikation, der installeres på ens computer, hvilket man lige skal tillade i ens browser (og det er ellers en af de ting man aldrig bør gøre). Resultatet inkluderer detaljer om, hvor man finder nyeste versioner af eventuel sårbar software – klart anbefalelsesværdig online scanner!

1 kommentar »

  1. […] 1: Current theme, based on WP Classic, wtih ThickBox 3 enabled. Example showing malformed indenting and no empty line after forced line breaks, in aticle “Hvad er din pc værd – for en it-kriminel?” […]

    Pingback by /var/blog/messages » Thickbox 3 formatting errors — 1/4/2008 @ 12:00

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

 

Powered by WordPress