Første “L” i hus

Da jeg købte mit EOS 400D var jeg godt klar over, at jeg var ilde stedt med vidvinkel-dækningen. Derfor valgte jeg at købe et kit-kamera, hvor der medfulgte et EF-S18-55mm f/3.5-5.6 II, da det kun var 5-600 kr. dyrere. Jeg har primært anvendt objektivet indendørs, hvor min 28-105mm sjældent tillod mig at få nok vidvinkel og objektivet er ikke så ringe, som det ofte er blevet gjort til – men det er af plast og det er et lavprisprodukt!

!@(uploads/2007/12/ef17-40mmf_4lusm_side_resize.jpg:R200 thickbox: “EF17-40mm f/4L USM © Canon Inc.”)Nu blev jeg så træt af det – billederne af mine unger skal være gode, hver gang! Jeg har længe ønsket mig et supergodt objektiv og i Canon-regi betyder det et L-objektiv. Drømme-objektivet er helt klart EF24-70mm f/2.8L USM, men det er ikke nok vidvinkel på et APS-C-baseret kamera. EF16-35mm f/2.8L II USM synes jeg er lidt for kort og med en pris på godt 10.000 kr. var den også for dyr. Dermed var valget egentlig gjort let – det måtte blive EF17-40 f/4L USM, som Canon endog har med i deres nuværende cashback-kampagne.

Jeg søgte priser på internettet og faktisk var objektivet billigere hos danske photoshop.dk, end hos tyske TECHNIKdirekt.de. Objektiv og et 77mm Hoya UV-filter, samt forsendelse, løb op i 5703,- kr. – herfra skal så trækkes de 745,- kr., som Canon returnerer fra cashback-kampagnen.

Så i onsdags bestilte jeg det og fredag kom den røde mand med det. Undervejs har jeg spændt kunne følge det, først på photoshop.dk’s hjemmeside og efterfølgende hos Post Danmark. Meget tilfredsstillende service! Jeg må indrømme jeg blev noget forbløffet, da jeg stod med objektivet i hånden – det er længe siden jeg sidst har set et på nært hold og jeg havde glemt hvor stort det reelt er. Ikke mindst med modlysblænden på – kameraet kan dårlig ses bag det :mrgreen: .

Det er kun ganske lidt jeg har nået at bruge det, men det føles rigtigt 😎 . Det er lydløst, lynhurtigt i fokus og da jeg har en Speedlite 580EX II kan jeg godt leve med en mindste blænde på kun 4 – det er trods alt primært indendørs, at jeg har brug for vidvinklen. Jeg tror dog nok jeg i højere grad vil tage billeder i raw-format fremover 😀 .

Om Uffe R. B. Andersen

Uffes weblog
Dette indlæg blev udgivet i Foto. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.