Ønskeseddel

!@(uploads/2007/12/eos5_resize.jpg:R600 popimg: “Ønskeseddel © Canon Inc.”)Jeg sad lige og surfede lidt rundt på Canons hjemmesider, efter produktbilleder i høj opløsning. På Canons hollandske hjemmeside faldt jeg over dette billede, som hermed udgør min ønskeseddel 😎 .

Advarsel: Popup-billedet er 1200×900 pixels

!@—

Om Uffe R. B. Andersen

Uffes weblog
Dette indlæg blev udgivet i Foto. Bogmærk permalinket.

6 Responses to Ønskeseddel

 1. Jan skriver:

  Så får du jo brug for en foto-caddie – eller to – til at bære/køre udstyret!

  Skal du ikke også have en blitz (mere)?

  Hvad med fjernudløsere og andet tilbehør?

  Hvad kommer forsikringen til at koste?

  (Og hvorfor heddder billedet “eos5.jpg”, når det er et EOS1, der vises?)

 2. Uffe skriver:

  Hej Jan

  Du kom afsted, kan jeg se (på indlæggets afsender-ip-adresse) – godt 😀 .

  Det er jo nok de færreste situationer, hvor man får brug alle objektiverne – og er man i tvivl må man jo vælge et passende zoom-objektiv eller to. Og i de situationer (airshows), hvor de store, tunge, telezoom-objektiver skal med, der har jeg jo dig :mrgreen: . Og ellers må pigerne få en rygsæk hver 😈 .

  Der går nok også noget fra af ovenviste, for der er sikkert både vist f. eks. EF70-200mm f/4 IS USM og EF70-200mm f/2.8 IS USM – og der er vist ingen grund til at have begge (f/4-eren skulle være bedst og også lettest). Flere af objektiverne ligger sikkert også så tæt i brændvidde, at de i praksis er redundante. Kameraet er et EOS-1Ds – fullframe-modellen. Det måtte gerne være det første jeg fik råd til af ovenviste, men selv Mk. I. sælges brugt til høje priser og Mk. III – ouch!

  En blitz mere var måske ikke af vejen, men så nok hellere et studio-blitz-anlæg.

  God pointe med forsikringen – det kan godt være man ville skulle tegne en ekstraforsikring 😕 .

  Billednavnet må du altså spørge Canon i Nederlandene om – jeg har bare kopieret det fra deres hjmmeside med pressemateriale.

 3. Frank Nørvig skriver:

  Dejligt billede, hvis du ikke kan finde en caddie skal jeg gerne hjælpe dig af med de overflødige 😉

  Jeg har i øvrigt købt mig et Nikon Speedlight SB-600, fantastisk legetøj. Desværre er jeg voldsomt uerfaren med blitz så der går lidt tid før det er mere end blot legetøj. Men selv med de mest basale auto-indstillinger er der jo en verden til forskel 😀

 4. Uffe skriver:

  Tænk, jeg fik faktisk slet ikke noget af det i julegave! Så caddie-behovet er ikke så stort endnu. Tilgengæld fik jeg benyttet mig af Canons cashback-program og har derfor snart behov for en større fototaske, end min nuværende LöwePro Nova 4 AW.

  Angående blitz, så vil jeg klart anbefale en Stofen omnibouncer. Til din blitz hedder den Omni-Bounce OM-600 og koster knap USD 20. Selvom man giver uforholdsmæssigt meget i porto, så er det stadig billigst at købe den direkte fra deres site og deres ekspedition er hurtig og effektiv.

 5. Frank Nørvig skriver:

  Det lyder interessant, jeg gætter den er til at give et mere indirekte og “blødt” lys i stedet for direkte blitz i ansigtet? 😉 Jeg plejer at pege den op i loftet eller på en væg i nærheden men det er selvfølgelig ikke altid man kan det.

 6. Uffe skriver:

  Ja, det er korrekt gættet. Brugsanvisningen angiver, at man skal pege blitzen 45° opad – så sørger bounceren for at sende en tilpas mængde fremad og opad (til refleksion i evt. loft). Men selv hvis man lader den pege direkte, opnår man stor opblødning i de skygger blitzen ellers giver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.