ADSL og dets mangler

Jeg er den glade indehaver af en ADSL-linje på hele 1024/512kbit. Spørgsmålet er bare, hvad de tal egentlig dækker over. I princippet kan jeg downloade med 128KB/s og uploade med 64KB/s. Så når man er ved at downloade Sun Solaris 10, som zippede ISO-filer, går det ganske stærkt, som det fremgår af nedenstående billede – og det er nødvendigt, for det er 2,4 gigabyte der skal hentes.

Men hov – bemærk lige hvad der sker omkring kl. 21-21:30! Downloadhastigheden falder til 20KB/s, mens fruen uploader digitalbilleder til Gabs, for så atter at stige til omkring 114KB/s (jeg har aldrig været højere, trods den teoristiske mulighed for 128KB/s).

De to timers download i dag skyldes Frank – det er nemlig Gentoo Linux’ iso-filer :roll:.

Om Uffe R. B. Andersen

Uffes weblog
Dette indlæg blev udgivet i Nørderi. Bogmærk permalinket.

2 Responses to ADSL og dets mangler

  1. Henrik skriver:

    hmm….ja 114 var også nøjagtig hvad jeg kunne da jeg havde 1024. Men hvor får du 128 som teoretisk fra ?…det må da være 102,4 som er teoretisk. 64 upload lyder sørme flot……tror jeg bestemt ikke at min 2048/512 TDC kan.

  2. Hej Henrik

    Det er nogen store bytes du regner med – 10 bit? 😉

    Omregning fra kilobit til kilobyte – 1024kbit/(8bit/byte) = 128KB. Og 512kbit/s bliver fremdeles til 64KB/s. I praksis kommer jeg nok heller aldrig op 64KB/s upstream, men det er jo sjældent mit problem – da jeg sjældent uploader store datamængder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.