Åben Stifinder i bestemt folder

Det her lille trick kan jeg aldrig selv huske, når jeg skal bruge det – så nu kommer det på min blog, så jeg altid kan finde det :wink:.

I stedet for bare at lade Explorer (eller Stifinder i danske Windows-udgaver) åbne i mappen “My documents”, så kan man sætte den til at åbne den mappe man selv oftest bruger. Det kan f. eks. være et netnærksdrev på ens arbejde.

Det er meget simpelt – lav en genvej til Explorer på Desktop’en og højreklik på den. Vælg Properties og find linjen “Target:” – den indeholder noget i stil med %SystemRoot%\explorer.exe. Tilføj følgende parametre: /e,d:\ – og nu åbner Explorer i roden på D-drevet i stedet. Hvis man ikke ønsker mappetræet i venstre side, så udelader man “/e,” eller erstatter det med “/n,“, som så åbner Explorer i et nyt vindue.

Man kan selvfølgelig lave alle de genveje man ønsker og lade dem åbne i forskellige mapper – det vil så være en fordel at kalde dem noget forskelligt :mrgreen:.

Om Uffe R. B. Andersen

Uffes weblog
Dette indlæg blev udgivet i Løst og fast. Bogmærk permalinket.

One Response to Åben Stifinder i bestemt folder

  1. Filip Stadler skriver:

    Hej Uffe… både mit nummer til dig fastnet og mobil virker ikke, syntes jeg ville ringe og snakke lidt men det gik ikke, kan du ikke sende mig dit nummer så jeg kan få opdateret min telefon liste.

    Med Venlig Hilsen
    ƒilip

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.