/var/blog/messages Små skriverier, om dagligdags tanker jeg gør mig.

2/6/2005

Åben Stifinder i bestemt folder

Filed under: Løst og fast — Uffe R. B. Andersen @ 9:59

Det her lille trick kan jeg aldrig selv huske, når jeg skal bruge det – så nu kommer det på min blog, så jeg altid kan finde det :wink:.

I stedet for bare at lade Explorer (eller Stifinder i danske Windows-udgaver) åbne i mappen “My documents”, så kan man sætte den til at åbne den mappe man selv oftest bruger. Det kan f. eks. være et netnærksdrev på ens arbejde.

Det er meget simpelt – lav en genvej til Explorer på Desktop’en og højreklik på den. Vælg Properties og find linjen “Target:” – den indeholder noget i stil med %SystemRoot%\explorer.exe. Tilføj følgende parametre: /e,d:\ – og nu åbner Explorer i roden på D-drevet i stedet. Hvis man ikke ønsker mappetræet i venstre side, så udelader man “/e,” eller erstatter det med “/n,“, som så åbner Explorer i et nyt vindue.

Man kan selvfølgelig lave alle de genveje man ønsker og lade dem åbne i forskellige mapper – det vil så være en fordel at kalde dem noget forskelligt :mrgreen:.

1 kommentar »

  1. Hej Uffe… både mit nummer til dig fastnet og mobil virker ikke, syntes jeg ville ringe og snakke lidt men det gik ikke, kan du ikke sende mig dit nummer så jeg kan få opdateret min telefon liste.

    Med Venlig Hilsen
    ƒilip

    Kommentar by Filip Stadler — 17/6/2005 @ 15:06

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

 

Powered by WordPress