Bil versus S-tog – groteske priser

For godt et år siden købte vi bil. Det skete mest fordi vi fik tvillinger og de er svære at få med rundt, uden en bil. Indtil da havde vi klaret os fint med vores cykler i hverdagen og motorcyklerne, når vi skulle lidt længere.

For eksempel tog jeg min cykel til Hareskov station og herfra videre med S-toget til Ryparken. Fra Ryparken videre til fods til min arbejdsplads. Cykelturen tager 15-20 minutter, togturen tager 25 minutter og gåturen cirka 10. Altså en samlet transporttid på 55 minutter. Prisen er for et periodekort til S-toget er 405,- kroner.

I bil tager turen ca. 25-30 minutter – lidt længere når trafikken er virkelig slem. En tankfuld svarer til cirka 30 ture frem og tilbage og med dagens dieselpriser (på den lokale Kaj Dige Bach-tank) koster det 630,- kroner. Jeg kan altså spare 225,- kroner om måneden, mod en daglig ekstra transporttid på cirka 1 time. Derudover spares der lidt på dækkene og slid på bilen i øvrigt, men forsikring, vægtafgift og afdrag er de samme, uanset om bilen kører eller står stille.

Der er kun en S-togslinje, der stopper på Hareskov station, nemlig linje H. Det vil sige der er 20-minuttersdrift og det stiller krav til at komme ud af døren til tiden, både om morgenen og om aftenen. Bilen holder pænt og venter, til jeg dukker op.

Alt i alt har jeg svært ved at finde motivation til igen at bruge S-toget. Den største fordel er nok i virkeligheden den motion turen giver – 2 x 20 minutters cykling og 2 x 10 minutters gang. Den motion mangler jeg nu og burde derfor cykle eller løbe en tur, et par gange om ugen. S-toget giver også bedre mulighed for at stresse af på turen hjem, hvor man kan nå at få en lille lur eller læse dagens gratisaviser.

Egentlig ville jeg gerne tilbage til S-toget – måske en venlig sjæl vil komme med flere argumenter til fordel for S-toget?

Om Uffe R. B. Andersen

Uffes weblog
Dette indlæg blev udgivet i Politik. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.