Regions(fra)valg

Så er dagen kommet, hvor der skal stemmes til kommunal- og regionsvalg. Jeg har selvfølgelig fulgt lidt med i lokalavisen, skønt politikere ikke interesserer mig stort – der er i dagens Danmark ikke mange af slagsen, der er værd at samle på. Faktisk kan jeg nok kun lige komme i tanke om Connie Hedegaard, der stadig formår at holde sin integritet.

Kommunalvalget er ikke så svært. Venstre og Konservative magter ikke at mobilisere nogen værdig opposition til Socialdemokratiet her i kommunen og en stemme på dem vil givetvis kunne ende med en DF-støttet borgmester. Det vil jeg gøre meget for at undgå, så min stemme går til liste A – som resultat af fravalg, snarere end tilvalg. Retfærdighedsvis, så har den siddende borgmester, Ove E. Dalsgaard, nu også gjort et fremragende stykke arbejde, der blandt andet har gjort Ballerup til en erhvervsattraktiv kommune.

Regionsvalget er noget ganske andet, for hvad der måtte have været af debat, er gået mit hoved helt forbi. Med en siddende borgerlig regering, der i sandhed ikke gør det særlig godt, set fra et rent teknisk synspunkt, så vil det nok ikke ligefrem skade med en regional modpol. Ikke mindst, hvis den fratager DF indflydelse.

Hvad med de andre?

 • Enhedslisten: Nix, jeg er realist, de er fantaster.
 • SF: Nix, jeg er husejer og tror på retten til fast ejendom, uden brandbeskatning.
 • Radikale: Nix, jeg tror på et stærkt forsvar og “aldrig-igen-et-9.-april” – stod det til mig, var partiet blevet forbudt efter besættelsen.
 • Kristendemokraterne: Nix, jeg tror ikke på gud i nogen form og går ind for fri abort og homoseksuelles rettigheder.
 • Minoritetspartiet: Nix, men egentlig et parti med mange sympatiske holdninger – borgerløn, afskaffelse af Eurokratiet, bedre integration, bedre u-landsstøtte, etc. – det eneste jeg finder værdige til et link til deres hjemmeside. De går desvære også ind for svækkelse af forsvaret og de præsenterer ikke rigtig nogen finansieringsmodel. De stiller i øvrigt ikke op til kommunalvalget.
 • Resten: Nix, særinteressegrupper og lobbyister – folk der sætter egne interesser over fællesskabets og dem kan jeg ikke bruge til noget.

Valget er egentlig ikke så svært – det handler om at holde DF og deres slet skjulte racistiske, fremmedangste og islamofobiske holdninger væk fra indflydelse. For enhver pris, for vores fremtids skyld.

Om Uffe R. B. Andersen

Uffes weblog
Dette indlæg blev udgivet i Politik. Bogmærk permalinket.

4 Responses to Regions(fra)valg

 1. allan skriver:

  Da regionerne ikke kan udskrive deres egen skatter, og ikke har en disse med forsvaret kan du jo godt stemme på liste M her :worship:

 2. #1 – Allan, det har du til dels ret i, men der er stadig det åbne punkt om finansiering. I det her tilfælde altså mere prioritering, da finansieringen er fastlagt. Hvis M skal finansiere deres ambitiøse projekter, så tror jeg desværre de vil tage penge fra områder, som jeg ikke mener tåler beskæring – f. eks. infrastruktur i form af vej- og kloakvedligehold.

 3. Hekto skriver:

  Min stemmeseddel røg blank i spanden!

  Set fra mit synspunkt var det ikke engang muligt at GÆTTE på hvilken kandidat der ville varetage mine interesser bedst.
  Regionsvalget var noget demokrati-makværk!

  Selvfølgelig skal man benytte sig af sin ret, og stemme; men hvad gør man når man ikke har modtaget nogen som helst oplysninger om hvad/hvem man stemmer på?

 4. Uffe skriver:

  Hekto, du har fuldstændig ret – regionsvalget var en parodi. Jeg vaklede selv mellem blank eller et parti jeg aldrig havde troet jeg skulle stemme på. Jeg endte med det sidste, for jeg tror det er sundt med balance i tingene og hovedstadsregionen er trods alt så stor, at den indflydelsesmæssigt er den eneste der reelt kan presse vores ultraliberale regering. Godt nok er jeg meget konservativ, men jeg går ikke ind for at sælge arvesølvet til venstrefolkenes venner i erhvervslivet :evil:.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.