Overmenneskelige krav…

Jeg var godt klar over, at kravene til de danske specialstyrker, Jægerkorpset og Frømandskorpset, var høje. Ikke desto mindre finder jeg kravene i Frømandskorpsets ansættelsesprøve fuldstændig urimelige (her gengivet med min fremhævning):

Ved ansættelsesprøven skal der desuden bestås en trænbarheds test med tilfredsstillende resultat. Denne består af:

 • Muskeludholdenhedsprøve (bronzecirkel, korrekt gennemført 3 gange så hurtigt som muligt (dog max. 12 minutter) Se video
 • 12 minutters løbetest. Der skal løbes min. 2800 meter. (max test)

Gennemført 3 gange så hurtigt som muligt? Det er jo umuligt! Eller måske dyrker Frømandskorpset ikke så meget kommatering? :mrgreen:

Hvem finder først den anden grammatiske fejl i Frømandskorpsets tekst?

Om Uffe R. B. Andersen

Uffes weblog
Dette indlæg blev udgivet i Løst og fast. Bogmærk permalinket.

3 Responses to Overmenneskelige krav…

 1. Lynch skriver:

  Kære Uffe.
  Mit kendskab til din konstitution og fysiske træningstilstand siger mig, at du næppe har mange chancer for optagelse i Jægerkorpset – heller ikke, selv om de skulle sænke optagelseskravene til noget mere overkommentligt (f.eks. at løbe bare to gange så hurtigt som muligt). Har du prøvet fremmedlegionen, de tager vist hvem som helst?
  Vh. Lynch

 2. Uffe skriver:

  Hej Lynch. Først og fremmest er jeg for gammel. Selv officerer må højst være 35 år, hvilket jeg jo er blevet tre gange nu og jeg opnåede aldrig højere rang end menig. Dernæst kan jeg ikke svømme og det gør de vist også en del i. Jeg vil dog lige nævne, at Annie i sin tid fik skræmt mig til at deltage i DHL-stafetten for bladet – og jeg opnåede da en bedste tid på 25 minutter, uden mere end maks. 1½ måneds træning. Jeg tror egentlig godt jeg kunne træne mig op til deres løbekrav (forudsat der mangler et komma), men bronzecirklen og jeg blev aldrig rigtig gode venner – især de der kropshævninger i ribben, puha.

  Fremmedlegionen kunne da være en mulighed – her skal man bare være mellem 17 og 40 år og de holder vist traditionelt mest til i ørkner, så svømning er nok ikke noget krav 🙄 . Nu er jeg bare ikke sikker på, at jeg har noget ønske om at være i en specialstyrke – selvom det sikkert ville være ganske afslappende, i forhold til at være tvillingfar 😉 .

 3. Michael skriver:

  Har lige en ting at sige om det med fremmedlegionen og det er at de tager ikke alle ind!!
  man skal igennem nogle prøver før man overhovedet kommer ind og til det med svømning så er det
  et krav at man skal kunne svømme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.