/var/blog/messages Små skriverier, om dagligdags tanker jeg gør mig.

26/5/2006

For megen båndbredde?

Filed under: Løst og fast — Uffe R. B. Andersen @ 22:30

MRTG - klik for større billedeFor megen båndbredde kan man vel ikke få? Alligevel synes det at være tilfældet, her til aften.

Normalt når jeg downloader noget, så kommer jeg maksimalt op på ca. 115KB/s, svarende til ca. 90% af båndbredden på min 1024/512kbit/s ADSL-forbindelse. Tidligere på aftenen opdaterede jeg min FreeBSD og bemærkede at jeg pludselig havde været oppe på 97% udnyttelse…. Hmmm.

Så sætte jeg min server til at downloade nogen cd-rom ISO-filer, dvs. filer på ca. 650KB MB pr. styk. Og det går stærkt, meget stærkt! Som vedstående billede viser, så er jeg oppe på næsten 180% udnyttelse af båndbredden!! Det svarer selvfølgelig ret præcist til 90% af 2048kbit/s, så det….

Hvad mon der lige går galt hos Cybercity? Eller er jeg gået glip af information om en gratis opgradering?

3 Comments »

 1. Der er altid en forklaring på alt – som ingeniør er det min faste overbevisning. Således også med min ADSL. Jeg har Skattefrit bredbånd og min arbjedsgiver valgte CyberCity – jeg var eller en tilfreds TDC Bredbånd-kunde, men der skal jo spares, hvor der spares kan.

  For nogen måneder siden skiftede min arbejdsgiver mobiltelefonudbyder, til Sonofon. Sonofon og CyberCity ejes begge af norske Telenor og på et tidspunkt reklamerede de med, at hvis man var kunde begge steder, så ville man få fordoblet sin ADSL-båndbredde. Det ser ud til, at det også er sket for min arbejdsgiver – og dermed mig. Flere af mine kollegaer har i hvert fald også fået mere båndbredde, også uden i øvrigt at få nogen officiel forklaring.

  Så jeg regner fra af min ADSL som en 2048/512kbit 😀

  Kommentar by Uffe — 29/5/2006 @ 11:30

 2. Det var iøvrigt nogle små CD-ROM images du holder dig … sådan ca. 1024 gange mindre end hvad vi andre plejer at downloade 😉

  Kommentar by Kai — 31/7/2006 @ 20:39

 3. Det var du sør’me længe om at opdage, Kai :wink:. Nå, ok – det var nok en fejl og er rettet nu. Tak :-).

  Kommentar by Uffe R. B. Andersen — 1/8/2006 @ 19:25

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

 

Powered by WordPress