For megen båndbredde?

!@(uploads/2006/05/xerox.internt.twe.net.3-day1.gif:R300 popimg: “MRTG – klik for større billede”)For megen båndbredde kan man vel ikke få? Alligevel synes det at være tilfældet, her til aften.

Normalt når jeg downloader noget, så kommer jeg maksimalt op på ca. 115KB/s, svarende til ca. 90% af båndbredden på min 1024/512kbit/s ADSL-forbindelse. Tidligere på aftenen opdaterede jeg min FreeBSD og bemærkede at jeg pludselig havde været oppe på 97% udnyttelse…. Hmmm.

Så sætte jeg min server til at downloade nogen cd-rom ISO-filer, dvs. filer på ca. 650KB MB pr. styk. Og det går stærkt, meget stærkt! Som vedstående billede viser, så er jeg oppe på næsten 180% udnyttelse af båndbredden!! Det svarer selvfølgelig ret præcist til 90% af 2048kbit/s, så det….

Hvad mon der lige går galt hos Cybercity? Eller er jeg gået glip af information om en gratis opgradering?

Om Uffe R. B. Andersen

Uffes weblog
Dette indlæg blev udgivet i Løst og fast. Bogmærk permalinket.

3 Responses to For megen båndbredde?

 1. Uffe skriver:

  Der er altid en forklaring på alt – som ingeniør er det min faste overbevisning. Således også med min ADSL. Jeg har Skattefrit bredbånd og min arbjedsgiver valgte CyberCity – jeg var eller en tilfreds TDC Bredbånd-kunde, men der skal jo spares, hvor der spares kan.

  For nogen måneder siden skiftede min arbejdsgiver mobiltelefonudbyder, til Sonofon. Sonofon og CyberCity ejes begge af norske Telenor og på et tidspunkt reklamerede de med, at hvis man var kunde begge steder, så ville man få fordoblet sin ADSL-båndbredde. Det ser ud til, at det også er sket for min arbejdsgiver – og dermed mig. Flere af mine kollegaer har i hvert fald også fået mere båndbredde, også uden i øvrigt at få nogen officiel forklaring.

  Så jeg regner fra af min ADSL som en 2048/512kbit 😀

 2. Kai skriver:

  Det var iøvrigt nogle små CD-ROM images du holder dig … sådan ca. 1024 gange mindre end hvad vi andre plejer at downloade 😉

 3. Det var du sør’me længe om at opdage, Kai :wink:. Nå, ok – det var nok en fejl og er rettet nu. Tak :-).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.