Bedre underholdning end en tur i biografen

Jeg har været til borgermøde i dag, om noget så spændende som “Trafiksaneringsprojekt for Syvendehusvej”. Det var faktisk god underholdning. Det er interessant at observere, hvor uhøflige og uopdragne voksne mennesker kan blive, i sådan en forsamling. Mødeordnen holdt ca. 15 minutter ind i trafikplanlæggerens indlæg.

Lige så interessant er det at observere folks irrationelle (og nogen ville måske endda sige egoistiske) argumentation. For eksempel blev det nævnt, at hastigheden er 40 km/t på Furesø kommunes del af vejen og at man tydeligt kunne observere, at folk trykkede speederen i bund, når de kom ud af 40 km/t-zonen – og derfor var det vigtigt, at også Ballerup lagde sig fast på 40 km/t. Fair nok, men det giver så bare 1700 meter mere frustration, som så skal afreageres. Problemet bliver flyttet til nogen andre, mens udfordringen i virkeligheden er at få afviklet trafikken på en sikker måde, uden at skabe unødig frustration.

Trafiktallene talte deres eget tydelig sprog – 1300 biler i døgnet ved kommunegrænsen til Furesø, 1700 ud for Kikudbakken og 3000 på Hækmosen. Meget moderate tal og det blev da også fremhævet, at der ikke i nyere tid er registreret politianmeldte uheld på Syvendehus. Der findes desværre ikke tal for, hvor stor en del af trafikken der er “sive-trafik”, altså trafik der blot kører igennem, fordi det er kortest eller hurtigst. Ser man imidlertid på vejens opland, så er det faktisk ret stort og med begrænsede muligheder for at komme ud til primærvejene (som O4). På samme vis er der begrænsede muligheder for at komme ind i området og udnytte det som genvej. På trods af at disse fakta blev nævnt fra kommunens side, så rokkede beboerne sig ikke en tøddel – det var sandelig ikke dem, der generede al den trafik. Langt den største del af døgntrafikken må formodes at ligge indenfor tidsrummene 8-9 og 16-17, hvilket da også understøttedes af kommunes medbragte billeder af Syvendehusvej – der var ikke en eneste bil med på nogen af dem!

Jeg kan godt lide princippet om små veje=lave hastigheder, større veje=højere hastigheder. Konsekvensen af den foreslåede sanering bliver imidlertid, at man må køre 50 km/t på villavejene og 40-45 kmt/t, når man kommer ud på “den store vej”. Den slags ødelægger infrastrukturens orden og skaber frustration og der er talrige eksempler på forældre, der anmoder politiet om at lave razzia på deres børns skolevej, for så selv at være blandt de første i fælden. Det er altså svært at se, om man er en del af problemet eller en del af løsningen.

Når alt det her så er sagt, så skal det også siges, at der er gode idéer i foreslaget! Krydset mellem Skovbovænget og Syvendehusvej skal helt sikkert omlægges og kommunens forslag så godt ud (sjovt nok mødte det rimelig stor modstand fra de fremmødte). Hastigheden skal ned, så folk ikke overskrider de 50 km/t, men 40 km/t er absurd.

Fremfor alt håber jeg dog, at jeg har fået rykket ved kommunens brug af faste steler i forbindelse med fartbump og chikaner. Som motorcyklist er jeg meget imod enhver form for faststående forhindinger i nærheden af vejforløbet og i skitseoplægget står de faktisk på vejen, for at adskille biler og cykler. Da jeg nævnte problemstillingen for kommunens trafikplanlægger indrømmede hun blankt, at det havde hun aldrig før skænket en tanke, men at hun sagtens kunne se problemet. Hun sikrede sig faktisk at referanten fik det med, så hun kunne få det med i den videre planlægning 😎 . Så forhåbentlig har jeg opnået, at kommunen fremover tænker mere nuanceret end blot cykler kontra biler.

Om Uffe R. B. Andersen

Uffes weblog
Dette indlæg blev udgivet i Motorcykler, Politik. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.