/var/blog/messages Små skriverier, om dagligdags tanker jeg gør mig.

27/4/2009

Ftalater og parabener – forbyd dem dog!

Filed under: Politik — Uffe R. B. Andersen @ 10:20

Her er et oplagt tilfælde, hvor tvivlen ikke skal komme den mistænkte til gode:

»Vi tror, at det skyldes miljøpåvirkning; hormonforstyrrende stoffer, som har styrken til, at pigerne udvikler bryster, selvom de ikke går videre i puberteten. Hormonforstyrrende stoffer findes over det hele, i kosmetik, fødevarer, maling. De er alle steder«, siger en af undersøgelsens forfattere, læge og ph.d.-studerende Lise Aksglæde. Hun nævner parabener og ftalater som to af de stoffer, der er under mistanke.

Videnskaben har i en årrække kendt til, at hormonlignende stoffer i plast, fødevarer, maling og kosmetik, afgives til omgivelsen. Samtidig ses flere og flere tilfælde af hormonforstyrrelser hos både mennesker og dyr, men det er problematisk at bevise en sammenhæng – så derfor kan vi naturligvis ikke forbyde de hormonforstyrrende stoffer?!?

Ærlig talt – skulle de ansvarlige politikere ikke prøve at tage en chance, en gang i mellem, og måske starte her?

1 kommentar »

  1. Du har helt ret. Hormonforstyrrende stoffer burde forbydes. Parabener er ikke noget man skal spøge med. I vores familie bruger vi f.eks. hudpleje uden parabener. Vi køber den på nettet hos [link til kommercielt site fjernet af Administrator]. Sådan kommer vi uden om en del af problemet, men et forbud var at ønske.

    Kommentar by Hans Jørgen — 15/5/2009 @ 12:57

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

 

Powered by WordPress