Ftalater og parabener – forbyd dem dog!

Her er et oplagt tilfælde, hvor tvivlen ikke skal komme den mistænkte til gode:

»Vi tror, at det skyldes miljøpåvirkning; hormonforstyrrende stoffer, som har styrken til, at pigerne udvikler bryster, selvom de ikke går videre i puberteten. Hormonforstyrrende stoffer findes over det hele, i kosmetik, fødevarer, maling. De er alle steder«, siger en af undersøgelsens forfattere, læge og ph.d.-studerende Lise Aksglæde. Hun nævner parabener og ftalater som to af de stoffer, der er under mistanke.

Videnskaben har i en årrække kendt til, at hormonlignende stoffer i plast, fødevarer, maling og kosmetik, afgives til omgivelsen. Samtidig ses flere og flere tilfælde af hormonforstyrrelser hos både mennesker og dyr, men det er problematisk at bevise en sammenhæng – så derfor kan vi naturligvis ikke forbyde de hormonforstyrrende stoffer?!?

Ærlig talt – skulle de ansvarlige politikere ikke prøve at tage en chance, en gang i mellem, og måske starte her?

Om Uffe R. B. Andersen

Uffes weblog
Dette indlæg blev udgivet i Politik. Bogmærk permalinket.

One Response to Ftalater og parabener – forbyd dem dog!

  1. Hans Jørgen skriver:

    Du har helt ret. Hormonforstyrrende stoffer burde forbydes. Parabener er ikke noget man skal spøge med. I vores familie bruger vi f.eks. hudpleje uden parabener. Vi køber den på nettet hos [link til kommercielt site fjernet af Administrator]. Sådan kommer vi uden om en del af problemet, men et forbud var at ønske.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.