Ingen sammenhæng imellem MFR-vaccine og autisme

Lægerne har sagt det igen og igen, i gennem de seneste 12 år. Lad os få det slået fast, en gang for alle: Der er ingen sammenhæng imellem MFR-vaccine og autisme!

I 1998 bragte det ansete lægetidsskrift The Lancet en tvivlsom artikel, hvor forfatteren, lægen Andrew Wakefield, påstod at kunne dokumentere en direkte sammenhæng mellem MFR-vaccinering af børn og udviklingen af autisme hos samme børn. Det var løgn. Det var faktisk ikke bare løgn, men en bestilt løgn, købt og betalt af en advokat, der repræsenterede en gruppe forældre til børn med autisme. Hele sagen og dens afsløring er fremragende beskrevet i Berlingskes artikel, Lægen og løgnen.

I blogindlægget Det perfekte massemord, har PHK regnet lidt på konsekvenserne. Der går mange år, for det endelige resultat kan opgøres, men statistisk set har Wakefield hundredvis af børns liv på samvittigheden. Mange flere vil have fået men og millioner er blevet påført unødig lidelse.

Artiklen i Berlingske anskueliggør endnu flere konsekvenser. For at et vaccinations-progran skal være effektivt, skal mindst 90% af befolkningen vaccineres. Det er i forvejen et højt tal og omstændigt at opnå. Wakefield har gjort det meget sværere. Børn, der modtager MFR-vaccinen, får anden vaccineskud i 3 års alderen og indtil de har fået det, er de fortsat i risiko. Altså medmindre alle omkring dem er vaccineret.

Jeg forstår udmærket forældres behov for en forklaring på, hvorfor netop deres barn fik autisme. Det er svært at acceptere tilfældighedernes spil. Imidlertid hjælper det hverken de autistiske børn eller de uvaccinerede børn at benægte ubestridelige fakta.

Der er ingen sammenhæng mellem MFR-vaccine og autisme!

Om Uffe R. B. Andersen

Uffes weblog
Dette indlæg blev udgivet i Fakta. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.