Ejendomsret og hundeejere

I går gik turen i vaskehallen, som på så mange andre søndage. Pigerne elsker turen, især når vi skal tørre bremser bagefter og turen går over forbi flyvehoppene ved Hareskovby – lokalkendte vil nikke genkendende. Bagefter skulle bilen lige vaskes i dørene, have vasket vinduer indvendigt, støvsuget måtter og generelt luftes lidt ud, oven på en fugtig vinterperiode.

Emma ville gerne fjerne is fra vejen, foran huset, så jeg fandt et skuffejern frem og gik med hende ud tilvejen, hvor vi undersøgte om man kunne brække isen fra hinanden, fra fortovets sikkerhed. Mens hun knoklede på, gik jeg hen og snakkede lidt med genboen, mens jeg diskret holdt øje med Emma.

En hundelufter tog ophold foran grunden, mens han snakkede med en anden fodgænger. Pludselig ser hunden gå rundt inde i min forhave, så jeg afslutter samtalen med genboen og henvender mig til hundelufteren. Replikskiftet var nogenlunde sådan her:

Mig: “Undskyld, jeg kunne ikke undgå at bemærke, at din hund gik rundt inde i min have.”
Hundeejer: “Den tissede bare”, sagt med smil i øjnene og en let nikken.
Mig: Lettere paf – “Det er jeg da skideligeglad med – den skal da overhovedet ikke være i min have”
Hundeejer: Kigger forbløffet på mig og derefter på min 20 centimeter høje stensætning og siger så “Så må du sandelig afskærme din have noget bedre”
Mig: “…?!?”

Normalt betragter jeg mig som værende forholdsvis diskussionsberedt og velargumenterende, men her blev jeg oprigtigt talt fuldstændig målløs. Jeg husker faktisk ikke resten af samtalen i detaljer, men hundeejeren var så uforskammet at sige noget i retning af, at nu havde jeg sagt min mening og han sin og så var der vist ikke mere at sige om den sag.

Så manden mener altså, at fordi min forhave ikke er indhegnet af den i kvarteret fremherskende ligusterhæk, så er der frit slag for hunde – så længe de kun pisser? Jeg vil nok mene han læner sig kraftigt op ad en politianmeldelse for ulovlig indtrængen på privat ejendom – i hvert fald ved en gentagelse, for nu burde han ikke være tvivl om, at han ikke er inviteret.

Jeg havde forventet en uforbeholden undskyldning, begrundet i opmærksomhed på grund af samtalen – men nej, der var ikke tale om uagtsomhed og manden følte sig tydeligvis i sin gode ret. Hvad fanden går der galt for sådan en hundeejer?

Om Uffe R. B. Andersen

Uffes weblog
Dette indlæg blev udgivet i Løst og fast. Bogmærk permalinket.

2 Responses to Ejendomsret og hundeejere

  1. Hans Paulin skriver:

    Come on 🙂 – jeg har nøjagtig samme holdning som hundelufteren – lovligt eller ej; i haver uden hæk jeg passerer med min hund snuser han rundt og tisser evt.; dét er jo væk efter næste regnbyge.

    Skal vi forbyde alle hunde, katte, måger og duer der skider på min bil, børn der maler på vejen? 🙂

  2. Hans, din hund skal ikke tisse i min have, hvor mine børn løber rundt og leger – uanset hæk eller ej. Din hund skal være i snor og både hund og ejer skal forstå at begå sig i det offentlige rum, herunder respektere skel til privat grund.

    Jeg ved ikke om du virkelig er ude for hunde, der skider på din bil, men i så fald har de nok ikke været i den lovpligtige snor. Katte, måger og duer skal ikke føres i snor, så de falder lidt uden for sammenligning. Børn der maler på vejen er vel ok, så længe deres handlinger ikke yder skade på vejen – men hvis børnene, som din hund, går ind på andres ejendom og maler, så er de altså på gale veje (prøv evt. at Google “”Graffiti DSB”, så vil du se hvad jeg mener).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.