En måned med spam-filter

Nu har min mailserver kørt en måneds tid, siden jeg installerede SpamAssassin og hvad er status så? Tjaeh, tallene må siges at være skræmmende:

  • Rejected total: 8786 messages
  • Bounced total: 11 messages
  • Viruses total: 44 messages – antivirus-delen har dog kun kørt siden 30. maj
  • SPAM total: 2093 messages

Mailgraph

Hertil skal så lægges ca. 3000-3500 spam-mails, som SpamAssassin endnu ikke er trænet nok til at kunne identificere. Man kan nemlig træne SpamAssassin, ved at “fodre” den med de e-mails som den ikke fangede, men som er spam :-D.

Det er da ret vildt – mere end 13.000 uvedkommende mails på en måned. Det er vel at mærke på en mailserver, der kun har to brugere – min hustru og jeg selv. I alt har mailserveren iøvrigt accepteret 15.000 mails (inklusiv de førnævnte 3.000-3.500 spam-mails), primært fra forskellige mailing-lister.
Jeg har ganske vist haft min e-mail-adresse i 7 år og har flittigt anvendt den både på hjemsider og i nyhedsgrupper, så der er ingen tvivl om, at den adresse er velkendt ude i verden. Jeg har også stadig min gamle Image Scandinavia-adresse og den kommer der kun spam på.

I pinsen installerede jeg AMaViS og Clam antivirus og det fungerer også fint – 44 virusinficerede e-mails fanget til dato. Alligevel må jeg konstatere, at virus kun udgør en ganske lille del af den uvedkommende trafik – det kan selvfølgelig ændre sig, hvis (når) der kommer en ny hurtigtspredende virus.

Om Uffe R. B. Andersen

Uffes weblog
Dette indlæg blev udgivet i Løst og fast. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.