Krigsfly og religion

Det er igen gratisavisen Urban, der giver ammunition til dages løse skyderier. På forsiden, og i en artikel længere inde i avisen, kan man læse om amerikanske “krigsflys” bombardamenter af Najaf. Måske artiklen er oversat fra engelsk, måske endda af en computer – i hvert fald er ordet “krigsfly” nyt i dansk sprogbrug, hvor jager- og bombefly normalt går under fællesbetegnelsen kampfly.

I samme avis kan man læse, at Socialdemokraterne nu vil fremlægge et lovforslag, der skal tvinge Folkekirken til at foretage vielser af homoseksuelle – i tråd med Anders Fogh Rasmussen private holdning, som den blev citeret i Søndagsavisen tidligere på året.
Personlig er jeg ikke religiøs og betragter religion som “Opium til Folket”, som Karl Marx udtrykte det (ca. her ophører vores enig så også). Jeg troede egentlig også, at gode socialdemokrater ligeledes var ateister. Allerhelst så jeg Folkekirken afskaffet – så kan de få del i Tipsmidlerne på lige fod med andre interesse-organisationer.

Hvorom alting er, så finder jeg det dybt betænkeligt at sammenblande politik og religion. Det er en dårlig cocktail, som det tydeligt ses i Najaf, hvor amerikanske krigsfly kampfly er indsat mod en fanatisk præst! Jeg synes Folkekirken er ude af trit med virkeligheden, når de ikke tillader vielser af homoseksuelle, men det er deres sag og de skal selv finde en løsning – det er ikke politik, men religion og Socialdemokraterne (og øvrige partier) skal stikke piben ind.

Om Uffe R. B. Andersen

Uffes weblog
Dette indlæg blev udgivet i Løst og fast. Bogmærk permalinket.

3 Responses to Krigsfly og religion

 1. Ole skriver:

  Du glemmer at Folkekirken ikke har kompetente organer.
  Hvis Folkekirken som sådan skal gøre noget, skal Kirkeministeriet og/eller Folketinget træffe beslutningen.

 2. Uffe skriver:

  Det er muligt, men der skal da ske en frivillig ændring af den religiøse holdning til vielser af homoseksuelle i Folkekirken, før politikerne kan foretage sig noget. Det er da uholdbart, hvis politikere skal kunne gennemtvinge en ændring i en religions grundlag og/eller fortolkning, så længe der er tale om emner der ikke direkte strider i mod folkeret eller samfundets gældende normer (som dødsstraf for utroskab, afhugning af hænder for tyveri, brændning for hekserier, etc.).

 3. Hekto skriver:

  Ja, religion er og bliver een af menneskets værste opfindelser!
  Umiddelbart kan det virke underligt at gå efter Sadam, under påskud af at han havde/udviklede masseødelæggelsesvåben!
  Religion er og bliver alle tiders bedste masseødelæggelsesvåben!
  Det har de helt overset … i Gud’s eget land!

  Folkekirken!!!??? … ja, de har det svært for tiden!
  Afskaffe den? … så ville vi jo netop gå glip af det slagkraftige ‘våben’ som sammenblandingen af stat og kirke giver, set i relation til andre religioner. Måske en tanke værd?

  M.h.t. homoseksuelle, er det egentlig utroligt at man stadig har formelle problemer desangående.
  Sammenholdt med hvad vi ellers accepterer i vort samfund, er det svært at se hvorfor de homoseksuelle stadig skal være genstand for den slags diskutioner.
  Jeg kan da hurtigt komme i tanker om 8-10 andre ting, som ville betyde mere for samfundet og Danmark, and at homoseksuelle gifter sig!
  Hvis der skal afventes en frivillig ændring i holdningen til at homoseksuele gifter sig, skal vi måske også bare afvente en frivillig holdningsændring hos landmændene, til dyrevelfærd??? 20 kyllinger pr. kvadratmeter, strider jo ikke imod folkeretten. Jeg har lidt svært ved at forstå, at nogen virkelig går så højt op i hvad folk snyder næsen i, når der reelt er større problemer at tage sig af. Det er let at være en ‘frelst’ heteroseksuel, der kan få ‘normalt’ afløb for sine seksuelle laster. Det må være ulige meget sværere, hvis det kun kan ske når man får smæk, er iklædt dykkerdragt eller må stå frem og indrømme offentligt at man er homoseksuel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.