Det var et godt køb

Som nævnt tidligere er jeg “kommet til” at købe et EF50mm f/1.8 (Mk. I). Jeg var ellers stærkt i tvivl – den lave dollar-kurs (og antallet af kollegaer der rejser til og fra USA) gjorde Canon’s EF50mm f/1.4 USM til et interessant alternativ. Prisen ligger omkring 280 euro, så der skulle have været sparet op i en rum tid, for at få råd til den model.
Canon EF50mm f/1.8 - © Canon Inc.

Nu faldt jeg så over Petteri’s Pontifications, hvor der er en “Fifties duel — f1.4 vs f1.8” (klik her for at se artiklen som PDF). Artiklen tester de to objektiver imod hinanden og imod EF35mm f/2. Vinderen er…… dødt løb mellem EF50mm f/1.8 og EF35mm f/2. Når EF50mm f/1.4 USM taber til dem, så skyldes det primært problemer med autofokus – godt man ikke betalte 280 euro, for et objektiv, der ikke kan stille skarpt. Derudover har det problemer med diffraktion fra f/16 og op, samt “Barrel distortion” – læs selv artiklen for detaljer. Fordelene ved f/1.4 USM er naturligvis den lidt større blænde, samt den mere lydsvage USM-autofokus.

Konklusionen er i hvert fald, at jeg har købt det rette objektiv til mit (amatør) brug. Artiklen argumenterer godt for, at man supplerer med et 35mm-objektiv når man skifter til DSLR, men jeg har allerede en udmærket EF35-70mm f/3.5-4.5. Endvidere refererer artiklen til en anden fotografs test af EF50mm f/1.8 imod EF50mm f/1.8 II – her vinder Mk. I med en beskeden margin, der forsvarer mit indkøb, samtidig med at jeg godt kan være bekendt at sælge Mk. II’eren videre :wink:.

Om Uffe R. B. Andersen

Uffes weblog
Dette indlæg blev udgivet i Foto. Bogmærk permalinket.

One Response to Det var et godt køb

  1. Uffe skriver:

    Jeg kan lige tilføje, at jeg faktisk fik DKK 500,- for mit EF50mm f/1.8 II. Det klager jeg ikke over.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.