Endnu et EF-objektiv til samlingen.

Canon EF28-105mm f/3.5-4.5 USM - © Canon Inc.
QXL faldt jeg over en auktion over et “Canon EF28-105 3,5-4,5 II”. Det er der godt nok ikke noget der hedder, men sælger skrev i et svar til en anden interesseret, at der godt nok også stod USM på det. Således antog jeg, at der var tale om et EF28-105mm f/3.5-4.5 II USM og bød på det. Da objektivet var 25,- kr. fra “Køb nu”-prisen på 1000,- kr., slog jeg til. Det skulle være en ganske god pris, sammenlignet med priser på Ebay.de og Fotokritik.

I dag kom objektivet så med posten og det så helt fint ud. Efter at have vendt og drejet det lidt, bemærkede jeg dog en mangel – teksten “II” :neutral:. Dermed er der tale om forgængeren, EF28-105mm f/3.5-4.5 USM – et objektiv, der kom frem i 1992, i stedet for et fra 2000. Hvor gammelt det aktuelle objektiv er, er svært at sige – sælger skød på ca. 4 år og meget nyere kan det i hvert fald heller ikke være, da det givetvis er gået ud af produktion, da Mk. II’eren kom.

Spørgsmålet er så, om jeg er blevet snydt? Jeg føler mig nok lidt snydt, men omvendt er der jo tale om et USM-objektiv, der virker pænt og velholdt. Det er nærmest lydløst, sammenlignet med mine almindelige (DC-motor) objektiver og der er ikke antydning af snavs eller ridser, omend man dog godt kan se, at det har været brugt. Så alt i alt har jeg nok ikke noget at være ked af, men må blot huske til en anden gang, at man altid skal sørge for at få objektivets præcise identitet fastslået, før man byder på en auktion.
!@—

Om Uffe R. B. Andersen

Uffes weblog
Dette indlæg blev udgivet i Foto. Bogmærk permalinket.

3 Responses to Endnu et EF-objektiv til samlingen.

 1. Frank skriver:

  Hej igen Uffe, dejlig blog du har her 🙂

  Ærgeligt at du er blevet lidt “snydt” mht. dit objektiv, det er åbenbart svært at stole på folk i den slags online auktioner 🙁

  Men så vidt jeg kan se på pbase ( http://www.pbase.com/cameras/canon/ef_28-105_35 ) så har du ikke noget at være ked over – ganske fornuftig kvalitet, især til den pris! 😀

  Mvh Frank

 2. Uffe skriver:

  Hej Frank

  Tak for dine rosende og for dine trøstende ord :smile:.

  Jeg tror bestemt ikke sælger har handlet i ond tro, han har blot ikke vidst bedre. Under mine foto-links, ude til højre, er også link til Canon Camera Museum, som er Canons officielle liste over alle deres kameraer og objektiver. Den er uundværlig, når man er på jagt efter gode objektiver.

  Jeg er sikker på, at det er et godt objektiv, med hurtig AF og god skarphed. Men jeg er ked af, at jeg ikke kender dets alder mere præcist – nu kan det i princippet være 13 år gammelt og dermed meget slidt i AF-motoren. Det virker ikke slidt, men alligevel….

 3. Pingback: /var/blog/messages » Atter digital

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.