16.000 spams (pr. måned)

Lige indenfor min adsl-router, bag min firewall, står min mail-server. Den håndterer mails til den efterhånden lange række af domæner jeg (eller resten af familien) har og den gør et godt stykke arbejde. Først og fremmest er den god til at afvise mails – som oftest mails til ikke-eksisterende brugere. Som nedenstående graf viser, så afviser den +16.000 mails om måneden :shock:.

Mailgraph monthly stats

Det stopper desværre ikke spam, der er direkte adresseret til mig eller andre eksisterende mail-brugere. Det håndterer bmf for mig og det “stopper” skønsmæssigt 2500-3500 regulære spam-mails pr. måned! Stopper i anførselstegn, for disse mails når frem til min inbox, men med subject tilføjet teksten [---SPAM---], hvilket gør det let at sortere væk – det håndterer maildrop.

Tilbage til mig er der så ca. 1000 mails, mest fra mail-lister som f. eks. SSLUG-listerne og så lidt fra familie, venner og bekendte.

Om Uffe R. B. Andersen

Uffes weblog
Dette indlæg blev udgivet i Løst og fast. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.