/var/blog/messages Små skriverier, om dagligdags tanker jeg gør mig.

24/6/2005

16.000 spams (pr. måned)

Filed under: Løst og fast — Uffe R. B. Andersen @ 10:42

Lige indenfor min adsl-router, bag min firewall, står min mail-server. Den håndterer mails til den efterhånden lange række af domæner jeg (eller resten af familien) har og den gør et godt stykke arbejde. Først og fremmest er den god til at afvise mails – som oftest mails til ikke-eksisterende brugere. Som nedenstående graf viser, så afviser den +16.000 mails om måneden :shock:.

Mailgraph monthly stats

Det stopper desværre ikke spam, der er direkte adresseret til mig eller andre eksisterende mail-brugere. Det håndterer bmf for mig og det “stopper” skønsmæssigt 2500-3500 regulære spam-mails pr. måned! Stopper i anførselstegn, for disse mails når frem til min inbox, men med subject tilføjet teksten [---SPAM---], hvilket gør det let at sortere væk – det håndterer maildrop.

Tilbage til mig er der så ca. 1000 mails, mest fra mail-lister som f. eks. SSLUG-listerne og så lidt fra familie, venner og bekendte.

Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

 

Powered by WordPress