Dramatik til Fyns TT

I den forgangne weekend afholdtes det årlige Fyns TT. TT-løb afholdes på offentlig vej, der spærres af til lejligheden og det er en helt speciel oplevelse, både for publikum og kørere. Fyns TT afholdes lige nord for Render, lidt øst for Tommerup.

!@(IMG_1607_crop.jpg:R300 thickbox: “Fyns TT – 20. august 2005 – klik for større billede”)Årets løb var ikke uden dramatik, men heldigvis uden personskader. Det gik nemlig galt for Karl Kordovsky ved starten på 2. heat, da motoren på hans Triumph satte sig. Det lykkedes for Maj-Britt at tage vedstående billede af det dramatiske øjeblik. På billedet kan man se hvordan motocyklen “highsider” – bagenden skrider ud til venstre, dvs. cyklen er ved at vælte ned på højre side, men så får bagenden fat igen og cyklen vipper lynhurtigt henover hjulene og vælter ned på venstre side. Det går afsindigt stærkt og føreren vil oftest blive kastet voldsomt af cyklen og det skete da også for Karl Kordovsky.

Jeg så Karl gå fra styrtet, så jeg gik ud fra han var ok – men jeg ville ikke skrive noget her, uden vished. Så jeg ringede til hans firma og vi fik en hyggelig snak. Han er temmelig forslået, men ellers uden mén. Billedet fik han i en e-mail mens vi snakkede og han fik dermed sit første objektive indtryk af styrtet – og noget dokumentation han kunne bruge, når han skulle forklare kollegerne, hvorfor han gik og ømmede sig 🙄 .

Vi var der for at heppe på Søren Holm, som kører den rød-hvide Moto Guzzi, nr. 53, der ses lige bag Karl på billedet. Søren undgik Karl og hans Triumph, men løbet var ikke uden problemer for ham. I første heat – som vi desværre kun så de sidste omgange af – satte den ene cylinder ud, hen mod slutningen. I pausen blev fejlen lokaliseret til et stykke plastskum fra tanken, der havde løsnet sig og sat sig i nåledysen. Det var hurtigt fjernet, men på den sidste omgang af 2. heat var den gal igen.

Afslutningsvis kørtes der et ekstra heat, idet man ikke havde nået at køre 2. heat til Mosten TT i juni. Kørerne var ikke specielt begejstrede, for varmen var slem inde i lædertøjet og de 3 forskellige klasser skulle køre samlet, så der blev tæt trafik. For publikum var det nu nok en oplevelse, for i dette heat var der hele tiden noget at se. Søren var da heller ikke så utilfreds efter heatet, for det var gået rigtig godt og denne gang holdt begge cylindre sig i gang.

Her forlod vi så arrangementet, fordi pigerne var ved at miste interessen for TT :mrgreen: . Derfor ved jeg faktisk ikke hvilken placeering Søren opnåede, men det kommer helt sikkert til at stå på hans egen hjemmeside.

Opdatering: Søren Holm har skrevet følgende:

Jeg har nydt billedet og teksten og når min hjemmeside opdateres til den første skriver jeg om Fyns TT.

Nu går der jo 14 dg igen før vi skal ud og køre på Ring Djursland og så igen ugen efter på en ny TT-bane ved Brande.
Der bliver nok at køre efter.
Og så fik jeg da en 2-den plads i Fyns TT og en stor pokal med hjem.
En rigtig god dag.

Om Uffe R. B. Andersen

Uffes weblog
Dette indlæg blev udgivet i Motorcykler. Bogmærk permalinket.

One Response to Dramatik til Fyns TT

  1. Pingback: /var/blog/messages » Afsted til Sverige

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.