Server oppetid..

Jeg var lige ved at blære mig forleden – min server nærmede sig 200 dages oppetid :mrgreen:. Dermed havde den slået den gamle rekord med mere end 14 dage. Imidlertid plejer den altid at gå ned, umiddelbart efter jeg skriver noget om dens stabilitet, så jeg dyede mig.

Det si’r sig selv, at den ikke klarede strømafbrydelsen i går :mad:. Den tog heldigvis ikke skade af den bratte afbrydelse, men de 200 dage blev ikke dokumenteret – Netcraft nåede ikke forbi og nu står den til 199,12 dages maksimal oppetid – se selv her.

Er der nogen der vil sælge en UPS? Jeg gad godt at ha’ en…

Om Uffe R. B. Andersen

Uffes weblog
Dette indlæg blev udgivet i Løst og fast. Bogmærk permalinket.

9 Responses to Server oppetid..

 1. - wolf - skriver:

  En UPS er som alt andet et trade-off. Du er jo nødt til at slukke for serveren et øjeblik, mens du sætter UPS’en til, og så varer det jo længe, før du kan prale af oppetiden igen.

 2. Uffe skriver:

  Sandt nok, men lige nu er det jo ikke den store skade til :???:. Sidst serveren var nede, var for at montere et WLAN-netkort og en IDE100-kontrollér, men forrige gang igen var også pga. strømafbrydelse – dengang var det dog af flere dages varighed, så der havde en UPS ikke hjulpet.

 3. Frang skriver:

  Jeg har overvejet det samme, og nu hvor man kan få en UPS til kr. 300,- har jeg tænkt på at shoppe efter en, inden for overskuelig fremtid.

  Jeg tror dog at valget falder på en til 600,- fra APC … dem har jeg lidt mere tillid til end en noname.

 4. Uffe skriver:

  Der var en Compaq (Exide-OEM) 2400VA UPS på QXL for nogen tid siden. Den gik for 700 kr. – æv, hvor det irriterer mig, at jeg ikke fik den! Selvom den måske skulle have haft nye batterier, så var det altså billigt! Bortset fra, at fragten havde kostet en bondegård :wink:.

 5. Uffe skriver:

  Der er også noget med, at APC vil have penge for deres software i UNIX-versionerne. Exide har altid tilbudt deres software gratis og den virker sammen på tværs af operativsystemer – så en UPS der har en Linux som master, kan sagtens lukke ned for en Solaris- og en Windows-maskine. Det er sgu’ smart og noget vi brugte en del på mit forrige arbejde, hvor vi havde en skønsom blanding af Linux, Solaris og Windows (og en enkelt Nokia IPSO).

 6. Uffe skriver:

  Exide har i øvrigt frasolgt deres UPS-del for en del år siden, kommer jeg i tanke om. Deres UPS’er fremstilles nu af PowerWare.

 7. Johannes skriver:

  Hej Uffe,

  Lang tid siden sidst må man jo nok indrømme :), håber at alt står vel til i Ballerup.
  Jeg ville da lige se hvad der rørte sig på din blog, og så tilfældigvis, at du havde haft et mindre strømproblem.
  Faktisk har jeg en APC Backup PRO 1400 stående som jeg ikke bruger til noget mere, efter jeg er flyttet til lidt bedre strømforhold i modsætning til Sydhavnen 🙂
  Så egenligt står den bare og samler støv og jeg overvejer mest, hvordan jeg får den placeret i TDC’s pap genbrugsstandere for brugte batterier. Men hvis du vil have den skal du være mere end velkommen

  Men du kan evt. lige droppe en mail, hvis det har interesse.

  Og sidst men ikke mindst, glædelig jul og godt nytår. Vi snakkes ved.

  De bedste hilsner
  Johannes

 8. Uffe skriver:

  Hej Johannes

  Hvor sjovt, jeg sad i går og tænkte, at nu måtte jeg hellere få skrevet til dig :grin:. Jeg sad og rodede med min FreeBSD-installation og sad derfor og kiggede din seneste mail igennem. Selvom Frang taler godt for Gentoo, så hælder jeg stadig til FreeBSD, men det er svært at få tid til noget som helst andet end ungerne :mrgreen:.

  Jeg vil da meget gerne have den UPS – er du da helt vimmer? 😉 Jeg sender dig en mail snarest – nu er det sengetid for tvillingefædre :mrgreen:.

 9. Pingback: /var/blog/messages » UPS…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.