/var/blog/messages Små skriverier, om dagligdags tanker jeg gør mig.

9/3/2006

Dom om dybe links

Filed under: Nørderi,Politik — Uffe R. B. Andersen @ 12:33

Den 24. februar afsagde Sø- og handelsretten dom i den mangeårige strid om søgemaskiners brug af dybe links. Dommen er klar – “Det er fuldt lovligt at linke dybt”. Det skriver Jyllands Posten i dag på deres webside, under overskriften “Netmedier trues af dybe links” (dybt link, selvfølgelig).

Overskriften indikerer stærkt, at Jyllands Posten er et af de dagblade, der oprindeligt standsede firmaet NewsBoosters brug af dybe links og at Jyllands Posten ikke er tilfreds med dommen.

For Internettet er dommen imidlertid en stor sejr! Muligheden for at bruge dybe links er et grundelement i Internettet og hvis dagbladene ikke kan leve med det, så må de finde sig en anden legeplads. Alternativt, så kan de jo lave en teknisk blokade mod dybe links – i Apache skal man blot indføre en Rewrite-regel, baseret på HTTP_REFERER. Hvis referer ikke er ens eget site, så blokeres forbindelsen – hvorfor blande retsvæsenet ind i det?

Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

 

Powered by WordPress