/var/blog/messages Små skriverier, om dagligdags tanker jeg gør mig.

9/6/2006

UPS…

Filed under: Nørderi — Uffe R. B. Andersen @ 11:31

APC © Back-UPS Pro 1400 - klik for større billedeJeg har tidligere efterlyst en UPS og nu har jeg sandelig fået en. En venlig læser af min blog tilbød mig en, efter at have læst om mine genvordigheder med svigtende elforsyning. Jeg vil snarest lave en liste over andre ting jeg mangler, såsom en Ducati 900 Mike Hailwood Replica, en hvid Lamborghini Countach og en gartner…

Tilbage til UPS’en, som Johannes venligt overlod mig. Det er en APC Back-UPS Pro 1400, som kan levere ca. 950W. Ved fuld belastning rækker batterikapaciteten til ca. 7 minutter og det skulle være nok til, at man både kan vente lidt, for at se om strømmen kommer igen, og nå at lukke serveren ned, gracefully.

Desværre har UPS’en vist sig at være dum. Ikke sådan at den driller eller noget, men i den forstand, at den ikke understøtter “Smart Signaling”. Smart Signaling muliggør aflæsning af vigtige parametre som forsyningsspænding (normalt 240V, men den kan svinge meget), batteriniveau og belastning.

Den kan imidlertid det der skal til – nemlig give serveren tid til at lukke pænt ned, så der ikke sker skader på harddiskene eller tabes uskrevne data.

Giv en stor hånd til Johannes, for hans uselviske gavmildhed :worship:.

1 kommentar »

  1. […] I går eftermiddag blinkede lyset lige en gang, nok til at jeg bemærkede det, men ikke nok til at jeg hæftede mig ved det. Ikke før i dag, hvor jeg måtte konstatere, at min mail- og webserver var gået ned . Den havde ellers kørt upåklageligt siden 6. januar – altså godt 302 dage. Heldigvis kom den ubesværet op igen, da jeg resettede den. Jeg havde ellers fået en UPS, fra min gamle kollega og ven, Johannes, men jeg havde ikke fået sat serveren til den – for det ville jo have ødelagt den gode oppetidsstatistik . Nå, nu er serveren kommet med på UPS’en, sammen med min testserver. […]

    Pingback by /var/blog/messages » 302 dage og kan vi så komme videre… — 5/11/2006 @ 11:35

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

 

Powered by WordPress