/var/blog/messages Små skriverier, om dagligdags tanker jeg gør mig.

15/1/2007

Ny hjemmecomputer

Filed under: Nørderi — Tags: , — Uffe R. B. Andersen @ 11:29

Min daværende arbejdsgiver var inde i en god periode og jeg fik derfor lov til at specificere og indkøbe en computer til hjemmebrug – det var i sommeren 1998. Da jeg 4 år senere stoppede i firmaet fik jeg den med, formeldest 1500,- kr., hvilket syntes en fair pris for en dual PII-450MHz med en 19″ ViewSonic PT795 skærm (1600×1200@85Hz).

Dell Dimension 9200 - © DellSå fik vi DV-kamera og manglede derfor en dvd-brænder – i det hele taget en computer, der havde kræfter nok til videoredigering. Det er mange år siden, at jeg har beskæftiget mig med pc-hardware, men efter samtaler med venner og kollegaer, faldt valget på en Intel Core 2 Duo E6400-baseret model. Yderligere undersøgelser viste, at Dell havde en konkurrencedygtig pris, ikke mindst i kraft af deres hyppigere kampagner, hvor man får diverse opgraderinger med, hvis man køber inden næste dag :roll:.

Fruen accepterede investeringen og Dell leverede på under en uge – til døren, med fragtmand. Så weekenden er gået med at installere, konfigurere og kopiere data fra den gamle computer.

Apropos den gamle computer – dual PII-450Mhz, 1024 MB RAM og Ultra160 18 GB SCSI-harddisk – den står nu overfor et nyt liv, som firewall/webserver på min adsl-forbindelse. Det vil bla. berøre denne side, som fremover gerne skulle opleves lidt kvikkere. Først skal den “nye” server dog lige adskilles og blæses fri for støv, såvel som have monteret 2 x 120 GB harddiske til data – den nye server vil naturligvis have spejlede diske, for maksimal sikkerhed :wink:. Det bliver godt – mere om det senere.

2 Comments »

  1. Til lykke med nyanskaffelsen 🙂

    Blev jo næsten helt forskrækket over at se, at du atter er begyndt at blogge 😀 – men velkommen tilbage 😎

    Kommentar by Esther — 15/1/2007 @ 19:34

  2. Hej Esther

    Tak skal du have 🙂 . Hvad mener du med “atter er begyndt at blogge”? I følge mine arkiver har jeg da kun misset september fuldstændigt, selvom aktiviteten ikke har været lige høj hele tiden :mrgreen: .

    Kommentar by Uffe — 15/1/2007 @ 20:44

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

 

Powered by WordPress