Ny hjemmecomputer

Min daværende arbejdsgiver var inde i en god periode og jeg fik derfor lov til at specificere og indkøbe en computer til hjemmebrug – det var i sommeren 1998. Da jeg 4 år senere stoppede i firmaet fik jeg den med, formeldest 1500,- kr., hvilket syntes en fair pris for en dual PII-450MHz med en 19″ ViewSonic PT795 skærm (1600×1200@85Hz).

!@(uploads/2007/01/9200_views.jpg:R150 popimg: “Dell Dimension 9200 – © Dell”)Så fik vi DV-kamera og manglede derfor en dvd-brænder – i det hele taget en computer, der havde kræfter nok til videoredigering. Det er mange år siden, at jeg har beskæftiget mig med pc-hardware, men efter samtaler med venner og kollegaer, faldt valget på en Intel Core 2 Duo E6400-baseret model. Yderligere undersøgelser viste, at Dell havde en konkurrencedygtig pris, ikke mindst i kraft af deres hyppigere kampagner, hvor man får diverse opgraderinger med, hvis man køber inden næste dag :roll:.

Fruen accepterede investeringen og Dell leverede på under en uge – til døren, med fragtmand. Så weekenden er gået med at installere, konfigurere og kopiere data fra den gamle computer.

Apropos den gamle computer – dual PII-450Mhz, 1024 MB RAM og Ultra160 18 GB SCSI-harddisk – den står nu overfor et nyt liv, som firewall/webserver på min adsl-forbindelse. Det vil bla. berøre denne side, som fremover gerne skulle opleves lidt kvikkere. Først skal den “nye” server dog lige adskilles og blæses fri for støv, såvel som have monteret 2 x 120 GB harddiske til data – den nye server vil naturligvis have spejlede diske, for maksimal sikkerhed :wink:. Det bliver godt – mere om det senere.

Om Uffe R. B. Andersen

Uffes weblog
Dette indlæg blev udgivet i Nørderi og tagget , . Bogmærk permalinket.

2 Responses to Ny hjemmecomputer

  1. Esther skriver:

    Til lykke med nyanskaffelsen 🙂

    Blev jo næsten helt forskrækket over at se, at du atter er begyndt at blogge 😀 – men velkommen tilbage 😎

  2. Uffe skriver:

    Hej Esther

    Tak skal du have 🙂 . Hvad mener du med “atter er begyndt at blogge”? I følge mine arkiver har jeg da kun misset september fuldstændigt, selvom aktiviteten ikke har været lige høj hele tiden :mrgreen: .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.