Den virkede!

Min UPS har bestået sin eksamen:

Sun Feb 11 02:03:26 CET 2007 Allowing logins
Sun Feb 11 02:03:26 CET 2007 Power is back. UPS running on mains.
Sun Feb 11 02:03:26 CET 2007 Mains returned. No longer on UPS batteries.
Sun Feb 11 02:03:12 CET 2007 Running on UPS batteries.
Sun Feb 11 02:03:07 CET 2007 User logins prohibited
Sun Feb 11 02:03:06 CET 2007 Power failure.

20 sekunder uden strøm, men serveren blev holdt i gang 🙂 . Desværre vågnede Emma samtidig, nok fordi hun har hørt dens hyleri, og måtte tilbringe resten af natten i dobbeltsengen. Det kan jeg godt sove fra, men Maj-Britt ser lidt klatøjet ud, her til morgen – ikke mindst fordi begge piger vågnede ved 6-tiden og ikke lod sig overtale til videre søvn.

Om Uffe R. B. Andersen

Uffes weblog
Dette indlæg blev udgivet i Nørderi. Bogmærk permalinket.

5 Responses to Den virkede!

 1. Ruprect skriver:

  Måske man skulle sætte en timer på UPS’en .. så den kun hyler fra 7.00 til 22.00 .. for ikke at forstyre resten af huset 🙂 🙂

 2. Uffe skriver:

  Man burde bare kunne slå hyleriet fra – mon ikke man de fleste gange alligevel opdager, at strømmen er væk? Og der er jo sjældent så meget at gøre, hvis ikke lige det er HPFI-relæet, der er slået fra (og det har jo oftest også en årsag). Så bare serveren lukker ned, inden UPS’en løber tør for strøm, er alt jo i sin skønneste orden – også uden lyd.

 3. Ruprect skriver:

  Kan det ikke løses med en skruetrækker og en negleklipper? Eller er den tamper proof?

 4. Uffe skriver:

  Det kunne det sikkert godt. Tamper proof er den ikke, for man skal jo kunne skifte batterierne. Men man skal være rolig på hånden, når man skiller en UPS – jeg har brændt en af, under udskiftning af batterierne, fordi en ledning smuttede ud af hånden på mig. Det lød og lugtede ikke særlig godt 😕

 5. Uffe skriver:

  I mandags havde vi faktisk et rigtigt og længerevarende strømsvigt. Strømmen forsvandt ca. kl. 21:30 og var væk i omkring 40 minutter – selvom DONG Energy mener det blev noget senere.

  UPS’en fungerede upåklageligt, men serverne blev ikke lukket ned som forventet. Så efter ca. 20 minutter måtte jeg sætte den bærbare på konsolporten på FreeBSD’en og lukke serverne ned manuelt. Hurra for FreeBSD og dens elegante håndtering af konsol-data via serielporten :worship:.

  Den efterfølgende fejlsøgning viste, at den nyeste version af apcupsd havde en række ændringer til konfiguration af master/slave-opsætningen og derfor ikke startede korrekt op. Det er rettet nu og testet – slaven lukker nu ned efter 6½ minut og masteren efter 10 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.