Atter digital

Så lykkedes det at spare lidt penge sammen og få skruet kravene til mit nye D-SLR ned til et niveau, hvor de to parametre kunne mødes. Det blev ikke til drømmekameraet EOS 5D, men dets nyeste lillesøster, EOS 400D.

!@(uploads/2007/06/eos_400d_product_03_0_900.jpg:R150 popimg: “EOS 400D © Canon Inc.”)En sammenligning mellen 5D, 30D og 400D, på Digital Photography Review, viste stor lighed i tekniske specifikationer og til 400D’s fordel i flere tilfælde – f. eks. dens ultralyds-baserede sensor-renser (tyvstjålet fra Olympus, ville jeg mene). Der er dog ingen tvivl om, at EOS 400D føles som det det er – et plastkamera. Uden at have store hænder, føles kameraet stadig ubehageligt småt og jeg skal helt sikkert have sat et batterigreb på, så jeg kan holde det med mere end to fingre. Programknappen på oversiden af kameraet ligner noget fra et østtysk 70’er spejlreflekskamera og falder helt udenfor den smukke designlinje Canon ellers har holdt, siden introduktionen af det revolutionerende Canon T90.

!@(uploads/2007/12/speedlite_580ex_ii_product_01_resize.jpg:R80 popimg: “Speedlite 580EX II © Canon Inc.”)Det væsentlige er selvfølgelig, om det tager gode billeder – og det synes jeg bestemt det gør. Billederne er skarpe, også i de situationer, hvor mit forrige D-SLR, et Olympus E-20P, havde svært ved at fokusere. Den indbyggede blitz er forbløffende god, men det skal suppleres med en Speedlite 580EX II, som butikken desværre havde udsolgt, men gerne skulle få igen, inden weekenden.

Mit foretrukne objektiv, et EF28-105mm f/3.5-4.5 USM, har nu fået en effektiv brædvidde på 45-168mm, men suppleres så af det medfølgende EF-S18-55mm f/3.5-5.6 II, med en effektiv brændvidde på 29-88mm – det kan tilgengæld ikke bruges på mit EOS-1N. Mit EF50mm f/1.8 bliver til et 80mm, når det anvendes på 400D’eren og er dermed tæt på de 100mm, som er optimal til portræt-fotografering. Da EF50mm f/1.8 samtidig er kendt for sin utrolige skarphed, kan det næppe blive meget bedre.

Jeg håber snart at kunne præsentere nye billeder, af mine dejlige døtre og Maj-Britt, min skønne yndlingsmodel og hustru.

Om Uffe R. B. Andersen

Uffes weblog
Dette indlæg blev udgivet i Foto. Bogmærk permalinket.

4 Responses to Atter digital

 1. Ruprect skriver:

  Tillykke med det nye hus, jeg glæder mig til at se resultaterne.

  Husk at Canon har Cashback i juni måned.

 2. Uffe skriver:

  Tak, du skal nok være blandt de første – du skal også få lov til at stå model, såmænd :mrgreen:

  Ja, jeg skal nok få opkrævet mine 600,- kr. 🙂

 3. Hvor er det iøvrigt latterligt, at der er 111 kroner cashback på Speedlite 430EX, men ingenting på 580EX II :mad:.

 4. Uffe skriver:

  Mine 600,- kr. cashback er i øvrigt løbet ind på min konto 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.