Server-opgradering

Den 25. maj 2005 skrev jeg, at jeg påtænkte at migrere min Linux-server til en FreeBSD. Det er hermed gjort!

Undervejs tilstødte der en del forsinkelser, primært i kraft af, at jeg har små børn :mrgreen: . Der var dog også tekniske problemer. Til en start skulle den samme hardware benyttes, så FreeBSD’en blev installeret på en gammel pc, men undervejs dukkede der først en dual PII-450MHz op og senere endog en 1.8GHz Pentium 4. Min daværende Postfix-installation var også for gammel, i forhold til den medfølgende i FreeBSD, så den skulle først opgraderes til en version 2, med virtuelle brugere og domæner trukket fra en MySQL-database. Det fungerede fint, men så kom der en større opgradering af MySQL og jeg måtte derfor først opgradere Linux-serveren – men der fandtes ikke nogen passende rpm, så jeg måtte selv i gang.

Sådan gik det slag i slag – der var hele tiden en eller anden lille detalje, der ikke var på plads og jeg fik ikke taget mig sammen, til at tage mig tid til det helt store ryk 👿 . Undervejs fik jeg dog migreret min Samba-server over på den nye server, som med sine to spejlede 320GB diske gav væsentlig større sikkerhed for vores digitale billeder.

Forleden begyndte min Linux-server så at få problemer – data-disken stod af. Dette truede både mine mange web-sider, her i blandt nogen jeg hoster for venner, og ikke mindst min mail-server, hvor min imap-installation indeholder al min mail-korrespondance siden 1995! Takket være smartd lykkedes det at redde alt, men sagen var klar – der måtte ske noget nu!

Jeg gik i gang i søndags, fuld af optimisme, og skønnede sagen kunne klares på 24 timer :roll:. As if! Første del var at få flyttet MySQL-databasen uden at skabe inkonsistens og det gik uproblematiskt. Næste punkt var at få mail-serveren til igen at tage imod mails og det gav flere problemer! Ikke mindst for de domæner, hvor min mailserver fungerer som sekundær MX. Efter 48 desperate timer fandt jeg dog fejlen i en lillebitte konfigurationsfil, som beskriver sql-kaldet for primære domæner – her manglede information om, at sekundære domæner ikke skulle behandles lokalt.

Så var påskeferien imidlertid også forbi og hverdagen indfandt sig. Derfor er det først i dag, at jeg igen rigtigt har kunne kigge på opgaven og har fået de fleste domæner i luften igen. Jeg håber dog at årincipperne er på plads nu, så resten kommer i løbet af et par dage og jeg dermed kan færdige gøre migreringen, inden dens 3 års dag :mrgreen: .

Om Uffe R. B. Andersen

Uffes weblog
Dette indlæg blev udgivet i Nørderi. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.