/var/blog/messages Små skriverier, om dagligdags tanker jeg gør mig.

18/11/2011

Teknologirådet

Filed under: Fakta,Politik — Uffe R. B. Andersen @ 0:24

Videnskabelige fakta kan ofte være ubekvemme og på tværs af den politiske “virkelighed” man ønsker at fremme. Det var den forrige regering øjensynligt meget opmærksom på og nedlagde stribevis af rådgivende institutioner – og nedgjorde hele det videnskabelige fagområde med smædebetegnelsen “smagsdommere”. Det får unægtelig en til at mindes MF Søren Kjærs (1827-1892) herostratisk berømte udsagn – “Hvis dét er Fakta, saa benægter a Fakta!” Til Søren Kjærs forsvar skal siges, at hans debatmodstander angiveligt ikke havde beviser til understøttelse af sine “fakta” – der var jo heller ikke noget Teknologiråd dengang!

Nedlægges Teknologirådet mon for at forhindre dem i at påpege politikernes dårlige beslutninger? Den nuværende regering har ikke nået at begå så mange brølere endnu, men der er masser at rydde op i – Kurt har nævnt IC4, digitalisering, med flere og vi kunne tilføje elektrificeringen af jernbanenettet, vedligeholdelsen af vores broer, veje, kloakker og jernbaner, politiets IT-systemer (POLSAG, POLPAI og POLTID) og et NemID, hvor den superhemmelige private nøgle, der beskytter alle ens personfølsomme data, er i hænderne på et firma der ejes af banksektoren (hvis troværdig efterhånden kræver nanoteknologi for at måles).

Der ligger masser af potentielt dårlige beslutninger foran den nuværende regering – og med en nedlæggelse af Teknologirådet er vejen banet for dem.

Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

 

Powered by WordPress