Skoreparation

– eller hvorfor jeg startede min weblog.

Jeg hader nye sko. Jeg hader at gå rundt i skobutikker og kigge på hundredvis af sko, uden at se noget der lige falder i min smag. Jeg hader at sidde og prøve det ene halve par sko efter det andet. Jeg hader at skulle spørge personalet, om de gider hente venstre sko, så jeg kan prøve den også. Jeg hader at betale 5-700 kroner for noget fodtøj, som slides op i løbet af et halvt år.
Ikke mindst, så hader jeg at gå nye sko til! Jeg hader at skulle skille mig af med mine gamle sko, netop som de er blevet gode at gå i.
Jeg er ikke begejstret for at pudse sko, men jeg gør det alligevel – mindst én gang om ugen får alle sko et tjek og bliver pudset efter behov. Det ser pænt ud, skoene holder længere og man får ikke så let våde sokker.

Desværre går jeg meget skævt på mine fødder, så mine skosåler slides op i løbet af ingen tid. De fleste sko jeg kassérer er stadig fine i læderet, men slidt helt igennem på hælen.
For nogle uger siden måtte jeg på den igen. Maj-Britt og jeg cyklede en tur til Herlev og så på sko. Der var heldigvis et par, næsten magen til mine gamle og nedsat til 399 kroner, så dem købte jeg straks. Nu havde jeg så to par brune sko, der var ret nedslidte og kunne godt mærke at de nye støttede foden bedre. Surt 🙁

De ældste var slidt helt igennem, så man kunne se hulrummet i hælen, men det nyere par var ikke så slemt. Så jeg tænkte jeg ville prøve at høre den lokale Mr. Lihn-hælebar om der kunne gøres noget – jeg havde ikke meget håb, men det skulle prøves. Jeg må indrømme, at jeg fik min respekt for veludført håndværk reetableret! For 103 kroner fik jeg nye hælekapper på og kunne hente dem allerede næste dag! Resultatet var forunderligt – skoene var som nye, til en sjettedel af nyprisen.
Den efterfølgende lørdag tog jeg så de helt nedslidte med – det kunne jo være! Mr. Lihn fortvivlede ikke, men det større slid kostede 20 kroner ekstra og skoene var klar på en halv time! En halv time! Første gang havde jeg åbenbart afleveret dem for tæt på lukketid og derfor kunne jeg først hente dem dagen efter.

Så nu har jeg tre par excellente brune hverdagssko, hvoraf de to par allerede er gået til. Pragtfuldt!

Hvad har det så med min weblog at gøre? Jo såmænd, jeg synes simpelthen det var en så fascinerende oplevelse, at jeg var frustreret over ikke at kunne dele den med flere. Jeg manglede en weblog!

Og det vil netop være den slags ting, jeg vil bruge min weblog til – delagtiggøre omverdnen, når jeg bliver klogere. Når jeg undres. Når jeg fascineres. Når jeg irriteres. Eller når jeg keder mig 🙂

/Uffe

Om Uffe R. B. Andersen

Uffes weblog
Dette indlæg blev udgivet i Løst og fast. Bogmærk permalinket.

8 Responses to Skoreparation

 1. Per Claushøj skriver:

  Det var lige det indlæg, der manglede I min sko! Jeg er af samme mrning om sko og sad og søgte en lappeskomager, da du via din weblog fik gjort mig opmærksom på din skomager. Ham vil jeg afprøve.
  Venligst Per Claushøj – Sorte Sko

 2. Uffe skriver:

  Hej Per

  Så er formålet med min weblog jo opnået :cool:. Der er helt sikkert også en Mr. Lihn i nærheden af hvor du bor.

 3. Mr Lihn skriver:

  :worship:
  Kære Uffe, mange tak for dit flotte indlæg, det er altid dejligt med rosende ord. Og en lille hilsen til dig Per, du er altid velkommen i een af vores forretninger. Vi har forretninger følgende steder: Rødovre Centrum, Glostrup Storcenter, Ballerup Centeret, Lyngby Storcenter, Holte Midtpunkt, Amager Centeret og Frederiksberg Centeret. Du/I skal altid være velkommen i hvilken af forretningerne i måtte vælge. Endnu engang tak, det varmer.

  Med venlig hilsen
  Mr. Lihn Jr.

 4. Pingback: /var/blog/messages

 5. Velbekomme, Mr. Lihn. Man skal da rose dem der fortjener ros og selvom skoene ikke har holdt evigt, som beskrevet her, så er jeg fortsat godt tilfreds med jeres arbejde og har faktisk ikke haft brug for at købe nye sko endnu :cool:.

 6. H Larsen skriver:

  det lyder riktigt godt, at liin kunne hjælpe dig, det er måske fordi de folk han har i han hælebarer så vidt jeg ved alle er udlærte skomagere, hæle og såler er jo bare det gode arbejde (godt betalte) det laver alle, men hvad med lynlåse i tasker og sko/støvler, der skal du til en faglært skomager.
  Jeg har boet i århus, og der brugte jeg en skomager i teglværksgade (www.sandalsnedkeren.dk) som også havde en hjemmeside, da jeg flytted til ålborg anbefaled ham mig en skomager i vingårdsgade nr 2 ved navn skomadsen, og ham bruger jeg nu, og han er bare byens bedste.
  med venlig hilsen Helge

 7. jørgen siegumfeldt skriver:

  Ved ikke hvornår Frank Lihn har overtaget skomager-shop`en i Frederiksberg Centret. Jeg har ellers altid været udmærket tilfreds med service og reperation i Centret. Men Lørdag d. 29. November 2008 fik jeg en ubehagelig overraskelse: Jeg havde to dage før ved middagstid afleveret tre par støvler, hvoraf alle skulle forsynes m. nye gummisåler og hæle. Da jeg om Fredagen ville afhente det reparerede var kun de to par færdig. M.h.t. det tredie par fik jeg at vide, at p.g.a. en mindre kage af tørret mudder bag den ene hæl, havde man ikke repareret støvle-parret. Man ville først spørge om jeg ville betale kr. 50 for at få fjerne samme mudder eller tage dem tilbage.

  Selv om jeg aldrig har været ude for et lignende krav, akcepterer jeg 1) at forretningen kan kræve, at fodtøjet er rimeligt rent og 2) at man efter behag kan prisfastsætte rengøringen – omend jeg mener, at 50 kr. for max. 2 minutters arbejde giver en exorbitant timeløn!. Hvad jeg IKKE kan acceptere er, at ekspedienten ved indleveringen nøje ser på støvlen (også under sål og hæl) UDEN at gøre kunden opmærksom på forretningens praksis. I stedet tvinges jeg til at vente nok en omgang på, at man kan foretage reperationen. Det er ikke praktisk, hvis man f.eks. skal ud at rejse og har brug for sit fodtøj.

  Det er ELENDIG (d.v.s. manglende)forbruger-oplysning og -service. Det kan hverken forretningen eller Frederiksberg Centret været tjent med.

 8. frank skriver:

  Jeg beklager Jørgen du ser det på den måde, men vi afviser kun hvis det er slemt beskidt og ikke lidt tørre jord som du skriver eller hvis der er hundens efetr laden skaber…..
  Vi er også mennesker ligesom dig. Vi går ind for gendsigede respect, det må da alle kunne forstå.
  Jeg snakkedet også med min Chef om det efter ,han vil personligt ikke tage imode sådanne et par sko.
  Og hvis man er utilfreds med betale 50kr fr bare 2 min arbejd forstår jeg ikke man ikke selv gøre dem rene før man afleverede dem…
  Med Venlig Hilsen
  Mr. Lihn Frederiksbergcentret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.