Børn i bilen – bøn eller advarsel?

Vi kender dem allesammen, de der trekantede klistermærker bag på bilerne – “Børn i bilen”. Men hvad er de egentlig et udtryk for – er de en bøn eller advarsel?

I mange, mange år, var jeg ret irriteret på de skilte! Jeg var indigneret over, at vildt fremmede mennesker insinuerede, at jeg kørte uforsvarligt og burde passe bedre på, nu hvor jeg var i nærheden af en bil med børn i. Hvad er meningen? Der er vel ikke nogen i trafikken der tænker “Nå, der er ingen børn i den bil, så kan jeg godt køre helt tæt på, for så er det kun voksne der kommer til skade” eller “Når der kun er voksne i bilen kan jeg sagtens tillade mig at ramme den med 50 km/t, men hvis der er børn i, så må jeg hellere holde lidt afstand, så jeg kun rammer med 20 km/t”? Der er vel andre end mig, der konsekvent kører efter helt at undgå sammenstød?

Så en dag faldt ti-øren! Skiltet er en advarsel til andre trafikanter – “Advarsel!! Jeg har børn i bilen og interesserer mig derfor overhovedet ikke om, hvad der foregår i trafikken omkring mig (hvis mine børn ikke er i bilen, så er jeg på vej for at hente dem i dagplejen/børnehaven/skolen og jeg er sent på – jeg skal nå frem til tiden og andres liv og helbred er mig ligegyldige)”! Som mangeårig motorcyklist har jeg alt for oftet været tæt på ulykker, forårsaget af uopmærksomme trafikanter (læs: bilister – altid bilister). Og de værste er dem med børn i bilen. De skal kigge alle andre steder hen end ud i trafikken, de skal samle sutter op og andre vigtige ting – skidt med om det koster andre mennesker livet.

Nu er jeg så selv blevet far – og bilist. Der vil aldrig komme et “Børn i bilen”-skilt bagpå vores bil! Jeg vil fortsat køre forsvarligt – og så må mine børn affinde sig med at være 2. prioritet, når de er med i bilen.

Om Uffe R. B. Andersen

Uffes weblog
Dette indlæg blev udgivet i Løst og fast. Bogmærk permalinket.

4 Responses to Børn i bilen – bøn eller advarsel?

 1. Esther skriver:

  😆 Ret sjovt du lige har skrevet et indlæg om uansvarlige/uopmærksomme bilister.
  Det har jeg også – dog ikke lige mht. børn 😀

 2. Uffe skriver:

  Hej Esther

  Velkommen blandt motorcyklisterne :smile:. Det er et farligt transportmiddel du har valgt dig – ikke mindst til denne årstid. Jeg kan dog trøste dig med, at jeg har kørt motorcykel i 17 år, uden et eneste selvforskyldt uheld (7-9-13). Én gang er jeg blevet påkørt bagfra, da jeg holdt tilbage for cyklister ved et højresving – motorcyklen fik smadret bagskærm og baglygte, mens føreren af bilen tabte uendelig meget ansigt overfor sin søn, der var med i bilen :twisted:.

  Husk at tage dig i agt for biler med “Børn i bilen”-skiltet :cool:.

 3. Bjarke skriver:

  Hej…

  Var lige inde og søge på “børn i bilen” skilte, da jeg faldt over denne side! 🙂 -Min bror og jeg vil give min søster sådan et skilt i julegave, fordi vi alle sammen også hader disse skilte, og hun er den eneste med barn! Hvor kan man få dem?

 4. Jeg har set dem i Baby-Sam/Jalsøe på Roskildevej i Valby, men jeg ved jo ikke om det er i nærheden af dig :mrgreen:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.