Kæphesten strigles

Jeg sad lige og lavede en traceroute – det er sådan noget vi computernørder gør, når vi ikke kan få fat i ting på Internettet – og løb ind i en Telia-router med det mundrette navn dk-osd-b2-geth1-0-core.orestad.dk.telia.net. Så vrinskede en af mine kæpheste!

Hvem er så dum, at kalde en ny bydel noget, hvori der indgår et bogstav der er ukendt undenfor Norge og Danmark? Men det bliver værre – for hvad er baggrunden for Ørestadens navn? Jo, den ligger jo ud til Øresund….?!? Nåeh nej – den ligger jo på Vestamager, ud mod Kalvebodløbet (er det ikke det det hedder?). Men havde den ligget ud til vandet på østsiden af Amager, så….. nåeh nej.

Kommer man oppefra Kattegat og sejler ned langs den østsjællandske kyst, så kommer man ind i Øresund – det er farvandet mellem Helsingør og Helsingborg, der hvor “øret” på Sjælland stikker ud. Syd for det kommer man ind i Sundet, for derefter at komme ned til Køge Bugt og endelig Østersøen.

Øresundsbron – som den jo officielt hedder – er altså opkaldt efter et farvand, der ligger 30-35 km nord for bro(e)n. Og nu tror alle, at farvandet fra Helsingør til Østersøen hedder Øresund .

Og Høreskaden? Undskyld, Ørestaden – det er da nok det dummeste bynavn, jeg endnu er stødt på (OK, Corpus Christi er måske også lidt søgt, men det er trods alt i USA).

Om Uffe R. B. Andersen

Uffes weblog
Dette indlæg blev udgivet i Løst og fast. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.