Den stive slange og 2 ugers lort!

For 14 dage siden begyndte vores toilet at have problemer med at skylle ordentligt ud. Gummi-svupperen blev forsøgt og der blev hældt spandevis af vand i kummen. Begge dele hjalp da lidt, men ikke helt nok. Så en dag i sidste uge fandt jeg haveslangen frem og monterede kloakspulestudsen, som vi med stor succes anvendte i sommer, da min far og jeg fik hul igennem fra garage-nedløbsrøret til regnvands-ledningen. Jeg kunne dog ikke få spulestudsen til at trække sig mere end et par meter ned i kloakrøret fra toiletsiden af, og selvom det hjalp, så stod det hurtigt klart, at det ikke var nok.

Vandet blev nærmest suget ud af vandlåsen og min fysiklærdom beskriver, at det kun kan ske, hvis der står en massiv vandsøjle på den anden side – der måtte altså være en seriøs prop, et sted i røret. Jeg måtte med andre ord ud og have dækslet af gennemløbsbrønden i forhaven. Hvilken funktion sådan en gennemløbsbrønd har, er mig lidt uvist, men der er to af dem i vores forhave.

Arbejdshandsker, haveslange og koben blev fundet frem. Sådan en vandslange er en stiv satan at arbejde med, når temperaturerne ligger omkring frysepunktet, men det lykkedes at få den rullet ud. Så blev brønddækslet lirket af og hvilket syn der mødte mig! Det ligenede mest af alt 2 ugers toiletudskyl og det var netop hvad det var :evil:.

Nå, så var fejlen da fundet! Næste genneløbsbrønd blev åbnet og den så fin ud – altså måtte der være stoppet i mellem de to brønde. Haveslangen med spulespidsen på, blev sænket ned og lirket ind i kloakrøret og hanen blev åbnet. Efter 5 minutters spulen begyndte de første stumper af toiletpapir at rende forbi og efter 10-15 minutter mere var spulespidsen igennem til den anden brønd. Tilbage var “blot” at få spulet de to ugers lort og tolietpair ud af den første brønd – det er sgu’ da godt man er lidt småforkølet, når man sådan skal hænge med hovedet nede i kloakkerne!

Så lærte jeg lidt nyt om vores kloakker. Næste gang toilettet trækker dårligt, så kan en spand vand eller to i gennemløbsbrønden sikkert løse problemet. Man keder sig i hvert fald ikke, når man har hus, bil og børn :roll:.

Om Uffe R. B. Andersen

Uffes weblog
Dette indlæg blev udgivet i Løst og fast. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.