Fra arkiverne – vores mand i Irak

!@(uploads/2007/08/j_skov.jpg:R300 popimg: “NK KN Skov & PL Sørensen, 1987 © UFOTO|DK”)Nu er de danske soldater trukket ud af Irak! Det vil sige, det er de så alligevel ikke helt, for samtidig med tilbagetrækningen af de danske styrker i Basra-regionen, er der ankommet et helikopter-detachement (HELDET) fra Flyvevåbnet.

HELDET er under ledelse af Oberstløjnant Jannik Skov, kan man læse i flere danske aviser. Hvem er så lige han, er der måske nogen der tænker? Det ved jeg :mrgreen:.

For 20 år siden var han nemlig Kaptajn Jannik Skov, NK ved NJAR/3AA/2BT, eller på dansk, næstkommanderende ved Nørrejyske Artilleriregiment, 3. artilleriafdeling, 2. batteri og det var lige præcis der, jeg aftjente min værnepligt. Jeg kan stadig høre ham for mig, som han stod på paradepladsen før øvelserne og råbte “Kan I noget? Vil I noget?” – med sin ret skingre stemme, der gjorde det lidt svært at holde masken :roll:.

KN Skov nød ikke den store respekt blandt de værnepligtige årgang 1987-88 og det var egentlig helt ufortjent. Han var nemlig en rigtig flink fyr – men hæren var dengang ikke klar til chefer med et menneskeligt ansigt. Personligt nød jeg godt af KN Skovs venlighed, idet jeg helt undtagelsesvis fik tilladelse til at fotografere på samtlige øvelser vi var på.

Billedet her i indlægget stammer dog ikke fra en øvelse, men fra Forældredagen på Skive kaserne, den 26/9 1987. På billedet ses Kaptajn Skov (til venstre) og Premierløjtnant Sørensen, fordybet i samtale.

Det overrasker mig bestemt ikke at Jannik Skov har drevet det så vidt, men jeg gad godt vide noget mere om, hvordan han kom fra at være “jordfræser” i artilleriet og til, først at være chef for kamphelikopter-enheden under Hærens Flyvetjeneste (HFT), og ved dennes sammenlægning med Flyvevåbnet, (formodentlig) chef for eskadrille 724.

Så, hvis du læser det her, Jannik, så fortæl – en gammel fan vil gerne vide mere :worship:.

P.S.: Skulle nogen få den tanke, at jeg sætter OL Skovs sikkerhed over styr, ved at bringe et 20 år gammelt billede af ham, så kan jeg berolige med, at HELDET udgiver et nyhedsbrev, hvor der er masser af dagsaktuelle billeder af OL Skov.

P.P.S: Til de fotointeresserede kan jeg fortælle, at billedet er taget på en Kodachrome 64 (dias-film) med et Zuiko 50mm f/1.8 på et Olympus OM-30. Det er efterfølgende indskannet i 2400dpi på en CanoScan 5200F.

Om Uffe R. B. Andersen

Uffes weblog
Dette indlæg blev udgivet i Løst og fast. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.